DGNEWS.EU

Кой кого отстрелва в Хасково?

Кой кого отстрелва в Хасково?
Oct 01
10:06 2017

В разгара на ловния сезон, разривът между ГЕРБ-Хасково и кмета Добри Беливанов е на път да отстреля Делян Добрев. Ако не от политиката въобще, то поне от тази на местно ниво. След като от ГЕРБ заклеймиха управлението на Баливанов и свалиха доверието си от него, медии заляха националния ефир със скандални разкрития за техния депутат, вместо за кмета. Мишената, по която от ГЕРБ-Хасково се прицелиха преди седмица, се оказа движеща. Така де, къде го чукаш, къде се пука. Сега не само Хасково, но и цяла България знае кои роднини и приятели на шефа на парламентарната комисия по енергетика, са назначени на ключови постове в местната власт.

Изнесеното от медиите за шуробаджанащина, обръчи от фирми, съмнително спечелени обществени поръчки и подозрения за конфликт на интереси, направиха така, че прегрешенията на Беливанов да бледнеят в сравнение с тези на Добрев. В социалните мрежи дори се появиха коментари, че дните му в политиката са преброени. След подобен резил някак ще е неудобно, ако не срамно, да поведеш управляващата партия на нови избори в битка за доверието на електората. Особено когато хасковлии си знаят кой дърпа конците в общината и кой определя порциите в техния град. И нито извинения, нито разкаяния, ще помогнат.

Възможно ли и в ГЕРБ-Хасково да не са предвидили накъде ще духне вятъра, отваряйки кутията на Пандора с позицията си срещу кмета в Деня на независимостта? Защо ГЕРБ-Хасково подходи спрямо Беливанов половинчато и остави опозиционерите от „Коалиция за Хасково” да искат оставката му, а не те? Дали на някои гербери просто не им е писнало един човек да разпределя хасковската баница? Възможно ли е още изначало мишената да е била Добрев, а не Беливанов? Който и да е сценариста на тази политическата новела, сигурно е, че добре си постла за следващите общински избори. А те след разразилия се скандал, могат да минат и без Беливанов, и без Добрев.

Кризата в управлението на Хасково обедини управляващи и опозиция на принципа „врагът на моя враг, е и мой враг”. Факт е, че герберите в Хасково не припознаха Беливанов за свой. Той беше удобния „фигурант” на последните избори, който да разкара от властта политическия им противник Георги Иванов. Сега той предупреждава ГЕРБ да внимава с Беливанов, защото не знаят на какво е способен. В същото време завърналият се от странство градоначалник се обяви за успешен, заявявайки, че не се дистанцира от издигналата го за кмет партия, а от Делян Добрев заради нелепото напрежение в община Хасково, което създал и опитите да кадрува. Видно, че засега няма намерение да подава оставка.

Явно в Хасково отстрела ще продължи. В ловния сезон при изобилие от дивеч не се знае кой ще падне жертва, особено когато всички авджии са със заредени пушки. Засега Делян Добрев не вижда приятелски огън, а само този отляво. Не бива да забравя обаче, че в Хасково ГЕРБ има опит в отстрела на областни координатори. Особено през ловния сезон. Иван Петров най-добре си знае. Въпросът е дали лидерът Бойко Борисов ще прости на своите в Хасково за дилемата пред която го изправиха, или и той ще тръгне на лов. От днес, 1 октомври, е разрешен груповия - на дива свиня.  

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?