DGNEWS.EU

Отварят новия жп надлез с призрачна сграда?

Отварят новия жп надлез с призрачна сграда?
Mar 17
15:36 2015
Единият от тротоарите на строящия се нов жп надлез в Димитровград води към призрачна сграда, която стои недовършена от собствениците си с години. Неугледният строеж не пречи на изпълнителите от "Терна" за оформянаето на тротоара и полагането на изолация и плочки, увериха от фирмата днес. Строителите в момента заобиколят оставените до груб строеж стълби на постройката, която след отварянето на моста по всичко изглежда, че ще продължи да бъде в сегашния си вид.

"Ние нямаме ангажимент към сградата. Това е частна собственост и въпросът, който поставяте, е от компетенциите на общината. Виждаме, че е грозно, но ние няма да правим нищо по стълбите, само ще оформим тротоара около тях", коментира представителят на "Терна" в Димитровград Велизариус Пагонис.    По думите му основната причина за забавянето в строителството на новия жп надлез са многото количества паднали дъждове през есента на м.г. Изгубеното време от фирмата изчисляват на два месеца, които сега се опитват да наваксат. Пагонис обясни, че до приключване на строителството предстоят още следните дейности. Поставяне на хидроизолациите на кръговия и основния мост, поставяне на тротарните плочки, монтиране на знаци за движение и на още 5 осветителни стълба, освен тези които вече светят. 
Фирмата работи паралелно и по архитуктурната част на пешеходния подлез, намиращ се в основата на Водната кула. Там започва полагането на щампован бетон, боядисване, осветление. След това предстои асфалтиране на целия мост, поставяне на пътната маркировка и задвижване процедурите за държавна приемателна комисия и издаване на Акт 16 на обекта.
От "Терна" ще се опитат да изпълнят всичко това до средата на април, за да може мостът да се отвори за движение след Великден. Те обаче не се ангажират с конкретна дата на пуск на съоръжението. Междувременно забавянето е изнервило до краен предел някои шофьори в Димитровград, които нощно време преминават през съоръжението от едната по другата тангента, споделиха очевидци. "Имаме денонощна физическа охрана в основото на кулата, но не сме разбрали за подобно нещо", коментира пред dgnews Пагонис. 

Стълбите на старата сграда излизат директно на новия тротоарЗапочна оформането на кръговото

Новите плочки за тротоарите пристигнаха днес

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?