DGNEWS.EU

Откраднаха 36 тона метали от локомотивно депо

Откраднаха 36 тона метали от локомотивно депо
Снимка: ОДМВР-ХАСКОВО
Feb 08
15:18 2022

36-годишен е задържан в РУ Димитровград за кражба на 36 тона метали. На 4 февруари в управлението е подаден сигнал от служител на БДЖ при локомотивно депо Стара Загора, филиал Димитровград, който съобщил, че от площадка са откраднати 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив.

В хода на работата и от придобита оперативна информация, криминалисти от управлението са установили и задържали в неделя заподозреният мъж от града при условията на продължавано престъпление. След довеждането му в управлението, познайникът на служителите е направил самопризнания и е описал механизма на извършеното деяние.

Пред полицаите споделил, че в края на миналия месец посетил пункт за черни и цветни метали в Стара Загора и предложил голямо количество метал за продаване. Със специална автогондола той успял да пренесе 20 метални колооси за локомотиви и кофа за локомотив в пункта. Една част от парите били намерени в него при задържането му от служители на РУ-Димитровград. Към момента продължават да се извършат активни действия по разследването.

Обвиняемият е  задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Хасково да внесе искане в Районен съд - Димитровград за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?