DGNEWS.EU

Навършват се 100 години от рождението на Вълчан Манолов Янев

Навършват се 100 години от рождението на Вълчан Манолов Янев
Feb 06
09:26 2022

На 6 февруари 2022 година се навършва едно столетие от рождението на нашия съгражданин, приятел, съпруг и баща, роден в село Раковски (сега Димитровград) Вълчан Манолов Янев (06.02.1922 – 10.02.1980).

Той остави ярка диря в живота на много хора като честен, добър и отзивчив човек.

Помнят го като общественик и общински съветник, внук на първия кмет на село Раковски след Освобождението Яню Дамянов и продължаващ родовата традиция да служи на обществото.

Помнят го като способен и етичен адвокат, който даваше безплатни правни съвети и поемаше делата на всички, които се нуждаеха от помощ.До днес наследниците им пазят светли спомени за това.

Помнят го като един от ръководителите на есперантското дружество в града, който представяше страната ни на международни конгреси и посрещашев дома сиесперантисти от Япония, Германия, Австрия, Унгария, Дания и Президента на Френския Есперантски Съюз, които станаха приятели и на града ни.

Помнят го като съпруг и баща в едно скромно и задружно семейство, което даде на двете си дъщери широко образование и култура и те днес се радват на международно признание.

Помнят, че просторният му дом в Димитровград с прекрасна овощна и розова градина, за която той, съпругата му и нейните родители се грижеха с любов, беше част от изследване на ООН за развитието на България през миналия век.

Нека е светла паметта му и пребъде името му в сърцата на всички добри хора от Димитровград! Нека е ярка звездата на небосклона, носеща неговото име!

От семейството, приятелите и съгражданите

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?