DGNEWS.EU

Община Димитровград започва кампания за безплатно домашно компостиране

Община Димитровград започва кампания за безплатно домашно компостиране
Dec 09
13:42 2021

Община Димитровград стартира инициатива, в която ще предостави безвъзмездно на жителите на Димитровград и кварталите компостери за домашно компостиране. Целта на кампанията е опазване чистотата и приветливия вид на населените места. Все повече зачестяват случаите в селата и града, в които хората изхвърлят лисна маса до бункерите. Ангажимента на фирмата, извършваща събиране и извозване на битови отпадъци, „Нео Титан” е да извозва и депонира твърдите битови отпадъци, като зелената листна маса, треви, клони и други растителни отпадъци от дворните места не попада в категорията „битови отпадъци”. На втори етап на кампанията се предвижда предоставяне на компостери и на жителите на марките населени места в общината.

От 1 януари до 15 февруари 2022 г. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за получаването на компостер за домашно компостиране.

За да кандидатстват, гражданите трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в имота да е не по-малко от 300 кв.м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Желаещите да получат безплатен компостер трябва да подадат заявление по образец с приложено към него копие на нотариален акт, удостоверяващ собствеността на имота от заявителя.

Заявлението може да бъде получено в деловодството на Община Димитровград (бул. „Г.С.Раковски“ №15) или да се изтегли от сайта на Община Димитровград (линк).

Документите се подават лично в деловодството на Община Димитровград на бул. „Г.С.Раковски“ №15, както и на e-mail: eko@dimitrovgrad.bg.

Постъпили заявления без приложено копие на нотариален акт няма да бъдат разглеждани, съобщават от Общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?