DGNEWS.EU

ПМГ с нова съвременна лаборатория по биология и химия

ПМГ с нова съвременна лаборатория по биология и химия
Oct 22
11:32 2021

В съвременна  лаборатория по биология и химия ще учат вече учениците в димитровградската ПМГ „Иван Вазов”. Лабораторията разполага с професионално оборудване, удобни и практични работни места, лабораторен остров за експерименти и обучение. Кабинетът е оборудван с демонстрационна камина, електронна дъска, мултимедия.

Новият кабинет бе създаден по проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, Модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилирана подготовка”.

При представянето на кабинета на 19 октомври т.г., ученици от 6 и 12 класове демонстрираха опити по химия, които гостите имаха възможност да проследят на електронната дъска с помощта на уебкамера. На събитието присъстваха Радостина Димитрова и  Юлиана Димитрова от Обществения съвет на гимназията. „Убедена съм, че съвременните образователни методи, осъществявани в такива кабинети, правят обучението по-интересно, а учениците добиват умения и се научават да работят в екип.”, заяви при откриването на лабораторията Валентина Делчева, ВрИД директор на училището.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?