DGNEWS.EU

Политическите сили си разпределиха местата в СИК

Политическите сили си разпределиха местата в СИК
Oct 07
19:00 2021

Представителите на партиите и коалициите в 46-то Народно събрание се договориха за състава и ръководствата на членовете на СИК в община Димитровград за предстоящите на 14 ноември т.г. избори, които ще са две в едно - за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители в Народното събрание.

На проведените днес следобед консултации кметът на община Димитровград Иво Димов и секретаря на общината Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии с предложението за формиране на секционните избирателни комисии. Броят им на територия на общината ще е 90, а членовете ще са 744.

Най-много - 181 места в тях ще има ПП "Има такъв народ", следвана от КП "ГЕРБ-СДС" с 175 места, "БСП за България" с 106 места. "Демократична България-Обединение" ще имат 101 представители, ДПС са с 91 представители и "Изправи се! Мутри вън!" ще разполагат с 90 места в секционните комисии.

Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК, които са приложения към решениe на ЦИК № 124-НС/26.05.2021г. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Съгласно решение на РИК - Хасково в община Димитровград 57 избирателни секции ще бъдат с по 9 члена и 33 избирателни секции с по 7 члена, информират от общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?