DGNEWS.EU

Откриха учебната година с 4 175 ученици в Димитровград

Откриха учебната година с 4 175 ученици в Димитровград
Професионланата гимназия в Димитровград откри тържествено учебната година
Sep 15
13:00 2021

4 175 ученици в община Димитровград тръгнаха на училище днес. Тържествата за откриването на новата учебна година имаше във всички училища с издигане на националния флаг, изнасяне на училищните знамена и обръщение на директорите и кратки поздравителни програми. Най-трепетно 15 септември посрещнаха първокласниците, както и петокласници и осмокласници, които от тази година ще учат в нови училища.

Осмокласници и учители се събраха за откриването на новата 2021-2022 учебна година в двора на единствената в Димитровград професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. В приветствието си за добре дошли директорът Румяна Монева пожела на всички ученици и учители здрава, спокойна и  ползотворна учебна година.

Тази година в гимназията са новосформирани три паралелки с шест специалности: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“, „Електрообзавеждане на производството“, „Автоматизация на непрекъснати производства” , „Машини и системи с ЦПУ“, като в тях учениците ще се обучават по дуална форма на обучение, и „Електрически машини и апарати“.

По традиция новопостъпилите ученици бяха приветствани от по-големите с уверението,  че могат да се чувстват спокойни и сред приятели. След биенето на първия учебен звънец, всички ученици се отправиха към класните стаи, като на входа бяха посрещнати с питка и мед и с пожелания за успешна учебна година.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?