DGNEWS.EU

Димитровград чества 74 години с пищна заря и концерт

Димитровград чества 74 години с пищна заря и концерт
Sep 03
10:00 2021

Концерт на D2 със специалното участие на Стенли и пищна заря, ознаменува 74-годишнината на Димитровград вечерта на 2 септември. Празникът започна с тържствено заседание на Общинския съвет, на което за почетен гражданин посмъртно бе обявен д-р Валентин Палашев. Тържествено продължи на централния площад със Забавно-духовия оркестър, издигане на националното знаме от почетна военна рота. 

„На днешния ден трябва да помним историята на града ни, да погледнем към миналото, да видим предстоящото с увереност в позитивното бъдеще на Димитровград. Нашата основна цел и задача е да съхраним духа и традициите на първостроителите. Да надградим постигнатото така, че младите хора да избират Димитровград. Домът е там, където е сърцето. Всички ние заедно сме сърцето на Димитровград”, заяви в приветствието си към димитровградчани кмета на Димитровград Иво Димов.

Празнични слова отправиха от трибуната още областния управител Минко Ангелов, народния представител Катя Панева, заместник-председателя на общинския съвет Юлиян Семерджиев и представители на побратимени градове  кметът на сръбския Димитровград Владица Димитров и заместник-кметът на хърватския Кутина Ивана Грдич.

Първият музикален поздрав от сцената бе песента „Една българска роза“ в изпълнение на младата певица Кристин Стефанова от Димитровград. Минути по-късно площадът бе огрян от запомнящо се пиротехническо шоу, което всяка година се очаква с нетърпение от димитровградчани. Пищната заря озари площада в синхрон с класически валс, след което на сцената излязоха музикантите от D2 и Станислав Сланев – Стенли. Те изпълниха легендарни парчета на групата, на „Тангра” и други популярни български песни. Много от празнуващите на площада пяха българските хитове заедно с тях.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?