DGNEWS.EU

Хасково отбеляза 118-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Хасково отбеляза 118-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание
Aug 02
17:07 2021

С тържествено общоградско честване Хасково отбеляза 118-годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Церемонията в памет на героите, загинали в Илинденско – Преображенската епопея, бе организирана от община Хасково с участието представителна военна част от Хасковското формирование с командир подп. Светослав Годинов.

„Стратезите на Илинденско-Преображенското въстание са били мъдри и смели мъже. Те не случайно насрочват въстанието в Битолския окръг за Илинден, въстанието в Одринско – за Преображение, а Серски окръг трябва да въстане на Кръстовден. Това не е само революционна стратегия. Това е пътят на вярата! Нека и ние днес имаме силата и смелостта да изпълняваме своя дълг към България с мъдрост, достойнство и вяра! Дълбок поклон пред героите!Бог да пази България!“, заяви в словото си кметът на община Хасково Станислав Дечев.  

В официалното честване участваха председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник областният управител на Хасково Виолета Желева, командирът на Военното формирование в Хасково подп. Светослав Годинов, заместник-кметовете на община Хасково Мария Вълчева, Динко Тенев, Танер Емин, главният секретар на Областна администрация Хасково Стефан Танев, представители на патриотични организации, общественици и граждани. Церемонията завърши с изпълнение на фолклорна група „Тракийска дъга“ при НЧ „Тракия 2008“ с ръководител Недялка Демирева.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?