DGNEWS.EU

Четири дни пръскат против комари и кърлежи в Димитровград

Четири дни пръскат против комари и кърлежи в Димитровград
Jul 20
10:00 2021

Община Димитровград планира да извърши трета мащабна дезакаризация срещу имаго и ларви на комари на тревни площи, улични дървета и храсти. Предварително определените дати са 23, 24, 25 и 26 юли, съобщават от местната администрация.

В петък и събота ще се извърши обработката на тревни площи против кърлежи, а в неделя и понеделник ще се третират озеленени площи против комари (). Пръскането ще се извършва по график късно вечер.

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Графикът за пръскане е както следва :

23.07.2021г.(петък) – Тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината. Тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове.

24.07.21г.(събота) – Тревни площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

25.07.2021г.(неделя) – Озеленени площи в междублокови пространства на територията на града, дворове на детски градини и учебни заведения, както и трите големи парка, и стадионите.

26.07.2021г.(понеделник) – Озеленени площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

При неблагоприятни метеорологични условия  е възможно графика да се промени .

Препаратите, с които ще се третира са „Сайсърс”10 ЕВ, „Цитрол” 10/4 УЛВ и  „Димилин” 2 ТБ, които имат карантинен срок 24 часа.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?