DGNEWS.EU

Хасково обяви обществена поръчка за модернизация на уличното осветление

Хасково обяви обществена поръчка за модернизация на уличното осветление
Jul 10
08:37 2021

Проектът предвижда изпълнението на мерки за модернизация на системите за външно осветление в 4 населени места на територията на община Хасково - с. Гарваново, с. Въгларово, с. Клокотница и кв. Болярово /Хасково/. Прогнозната стойност на поръчката е 600 597,20 лв. без ДДС. Срокът за подаване на оферти или на заявления за участие е 2 август 2021г.

Целта е намаляване на разходи на енергия с 81.7 %, който се равнява на 533.30 MWh/година, с екологичен еквивалент 629.26 тона спестени емисии СО2/годишно. Насока за развитие и прилагане на новаторски методи в сферата на ЕЕ ще предложи норвежкият партньор IDN.

Предвидени са подмяна на уличните осветителни тела със съвременни енергийно ефективни светодиодни осветителни тела:- за кв. „Болярово“ – 361 бр.;- за с. Въгларово – 320 бр.;- за с. Гарваново – 252 бр.;- за с. Клокотница – 227 бр. Инсталиране на система за управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия за улично осветление. Както и изграждане на съоръжение за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за нуждите на външното осветление.

Проект „Рехабилитация и модернизация на система за улично осветление“ се осъществява заедно с партньорите от норвежкия град Трондхайм. Той се финансира по процедура BGENERGY-2.001 - Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините, по Оперативна програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Над 3 000 души ще имат ново улично осветление без това да струва нито един лев на хасковските данъкоплатци, съобщават от хасковската община. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?