DGNEWS.EU

Пуснаха движението по ремонтиран участък от пътя Димитровград-Стара Загора

Пуснаха движението по ремонтиран участък от пътя Димитровград-Стара Загора
Jul 07
17:54 2021

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов инспектира ремонтирания участък от републиканския път I-5 Стара Загора-Димитровград, който бе отворен за движение днес. Асфалтовата настилка и надлеза бяха готови преди повече от месец. Срокът на пускането за движение на ключовата отсечка се забави заради довършителни дейности по дистанционните фуги и хидроизолацията. Пътната отсечка е част от коридор 9 и е особено натоварена през лятото заради румънските туристи пътуващи към и обратно Гърция. Поради ремонтните дейности пътуващите по първокласния път към ГКПП „Капитан Андреево“ минаваха през кв. „Изток“ на Димитровград.

От днес се възстановява движението по ремонтираните 1,9 км от първокласния път, с което транзитният трафик ще се изнесе извън Димитровград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. От там  информират за приключилия ремонт на моста над р. Меричлерска при Димитровград на 272-ри км на път I-5 Стара Загора – Димитровград.

Съоръжението е с нова пътна плоча, хидроизолация, асфалтобетонова настилка и дилатационни фуги, подменени тротоарни конзоли, нови парапети и ограничителни системи. Санирано е долното строене на моста.

Ремонтните дейности на общо 9 км от първокласния път продължават с изграждане на канализация в село Радиево, поради което срокът за завършването на обекта е до септември т. г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?