DGNEWS.EU

Наблюдатели за изборите от ОССЕ се срещнаха с областната управа

Наблюдатели за изборите от ОССЕ се срещнаха с областната управа
Jun 25
17:32 2021

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и заместниците му Виолета Желева и Мартин Узунов се срещнаха с наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа във връзка с предстоящите парламентарни избори.

Астрид Нунез и Матиас Целер вече са провели срещи с представители на РИК, неправителствени организации и политически партии. „Нашата работа е да събираме и предаваме информация, следвайки принципа на неутралността. Изготвяме доклади от различните области. Има три важни доклада, които са публично достояние до всеки гражданин - предварителен, междинен и финален.“, обясни Матиас Целер. Дългосрочните наблюдатели от Мисията за наблюдение на избори се интересуваха дали машините са достатъчен брой.

Областният управител на област Хасково заяви, че се работи в синхрон с РИК и всички институции, отговорни по организационно-техническите въпроси за предстоящите парламентарни  избори като целта е провеждането на честен и прозрачен вот. Той подчерта още, че се работи и за провеждането на добра информационна кампания, свързана с гласуването с машини. „Също така очаквахме 3 демонстрационни машини, които поискахме от ЦИК, да бъдат доставени в понеделник. Надяваме се това да стане идната седмица.“, каза още инж. Минко Ангелов.

Зам.-областният управител Виолета Желева отговори, че ще има допълнителни машини в секции, където има по-голям брой гласоподаватели. Тя припомни, че проблемът на последните избори бил в това, че един технически сътрудник е отговарял за поддръжката на машините в няколко секции, което довело до невъзможност за своевременното отстраняване на проблеми. Колегата й Мартин Узунов уточни, че на предстоящите избори ще има повече технически сътрудници, а целта е да се работи по-оперативно при възникнали повреди.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?