DGNEWS.EU

1500 фирми вече кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал

1500 фирми вече кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал
Jun 22
13:00 2021

1500 дружества от страната са подали до момента заявления за финансова помощ във фаза 3 на програмата за подкрепа с оборотен капитал. Срокът за прием на документи изтича днес в 16.30 часа, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Предвидени са още 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

В третата фаза на програмата могат да подават заявления фирми с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП, чрез е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

Разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП и в YouTube канала на приходната агенция, където може да се види видео указание за попълване и подаване на заявленията

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?