DGNEWS.EU

Поредица инициативи в Националната библиотечна седмица в Димитровград

Поредица инициативи в Националната библиотечна седмица в Димитровград
May 17
13:41 2021

Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград се включва в Национална библиотечна седмица, която започва от днес. В първия ден стартира инициативата „Детство мое”, в което библиотеката предлага рядката възможност да разгледате колекция на емблематичното списание „Дъга – разкази в картинки”. Първите български комикси може да прочетете и разгледате до 21 май включително в зала „Снежана Янева”.

Димитровградската библиотека е посветила всички събития от Национална библиотечна седмица на 70-годишнината от рождението на Снежана Янева - апостол на библиотечното дело и главен инициатор за ежегодното провеждане на Национална библиотечна седмица, както и за обявяването на 11 май за професионален празник на българските библиотекари.

Утре, 18 май, пред Детски отдел ще започне изграждането на арт инсталация от рециклирани материали „Приказната кула”, чието изграждане ще се проследява всекидневно.  

От 19 до 21 май всички желаещи могат да усетят удоволствието от библиотечната работа във всички отдели в инициативата „Библиотекар за един час”.

На 20 май от 11:00 часа ще се състои откриване на постоянната експозиция „Редки и ценни издания” от фонда на библиотеката.

На 21 май ще се проведе акцията „Ще спасим Вашата книга”, в която читатели могат да донесат една повредена книга, която с помощта на библиотекарите ще бъде вдъхнат нов живот.

Същият ден ще бъдат обявени официално и резултатите от конкурса по краснопис, организиран от библиотеката по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?