DGNEWS.EU

Кметът с поздрав към абитуриентите, училищата изпращат зрелостниците днес

Кметът с поздрав към абитуриентите, училищата изпращат зрелостниците днес
May 14
10:00 2021

Три училищата в Димитровград изпращат своите зрелостници днес. От 11.00 ч. е планирано изпращането на завърщващите 12 клас от Випуск `2021 на ПЕГ „Д-р Иван Богоров”. В 12.30 ч. ще се състои тържеството на СУ „Любен Каравелов”, където броят на зрелостниците е 47. Официално ПМГ „Иван Вазов” ще изпрати 68 ученици от Випуск `2021 от 13.30 ч. в двора на училището.

В понеделник, на 17 май от 11.30 ч. Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” ще изпрати 40 свои дипломирали се зрелостници.

По традиция всеки един млад човек, които завършва средно образование в Димитровград, получава лично обръщение на папирус от кмета на общината Иво Димов:

 СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

 С  годините  човек  добива  опита  и  мъдростта  от  него.

 Сега, когато започвате своя житейски път, устремени към покоряването на нови върхове и в търсенето на нови знания, ще стъпите на наученото в училище. Ще оцените търпението на Вашите учители и ще потърсите опора в натрупаното през годините на средното Ви образование.

Изминалите години ще се превърнат и в безценен житейски урок, който ще Ви мотивира да продължавате да търсите лична и професионална реализация.

Не забравяйте, че сте част от обществото и имате и своите отговорности към него.

Когато поглеждате назад, нека това е, за да почерпите сили да продължите напред. Вашите решения ще определят съдбата и животът Ви. Направете така, че да изпитвате удовлетворение от постигнатото.

Следвайте мечтите си, бъдете взискателни към целите си и се радвайте на успеха!

Вие сте бъдещето на Димитровград и на България!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?