DGNEWS.EU

52 дръвчета за новородени ще садят в Димитровград

52 дръвчета за новородени ще садят в Димитровград
Apr 16
13:06 2021

Родителите на 52 деца, родени между 21 февруари 2020 г. и 28 февруари 2021г. са заявили до момента желание да засадят дръвче за своята рожба. Екологичната инициатива „Алея на новия живот” се организирана от Община Димитровград за 11 поредна година. По традиция  се прави общо залесяване на празника Цветница в парк "Марица". Поради наложените мерки и ограничения за събиране на много хора на едно място и тази година то няма да се състои.

Родителите сами могат да изберат мястото за засаждане на декоративно дръвче на своето дете. То може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него. 

От понеделник желаещите ще могат да получават своите дръвчета от разсадника на фирма "Нео титан" в парк "Марица". През цялата следваща работна седмица до 23 април /петък/ в часовете от 8 до 16 ч. записалите се ще могат да получат своето дръвче. Предоставените за засаждане дръвчета са туя и кипарис. 

Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби, като по този начин продължат традицията по създаването на един по-зелен и чист град.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?