DGNEWS.EU

Днес последно плащаме данък върху доходите с отстъпка

Днес последно плащаме данък върху доходите с отстъпка
Mar 31
10:48 2021

Днес, 31 март е последният ден, в които физическите лица могат да ползват отстъпка от 5% върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от нея, те трябва да подадат декларацията си до края на деня, в същия срок да внесат целия размер на данъка за довнасяне по декларацията и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, обръщат внимание от офиса на  НАП в Хасково.

Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). От приходната агенция съветват потребителите да проверят онлайн и за наличието на стари задължения. 

Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г., уточняват още от офиса в Хасково заради почивните дни около великденските празници. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата, да се подадат на място в офиса или в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации, както и за внасяне на суми към бюджета може да се получи от сайта на НАП – https://nra.bg/ или на телефон 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на съответния телефонен оператор.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?