DGNEWS.EU

Цанко СТАЛЕВ: Важно е да изберем правилният човек, който не се бои да отстоява каузи

Цанко СТАЛЕВ: Важно е да изберем правилният човек, който не се бои да отстоява каузи
Mar 29
07:05 2021

Цанко СТАЛЕВ е общински съветник от СГ „Движение ЗАЕДНО за промяна“, член на ПК „Образование, младеж и спорт“ към Общински съвет – Димитровград.

-Г-н Сталев, Вие сте общински съветник от втората по големина съветническа група в Общински съвет – Димитровград. В момента е предизборна кампания за народни представители. Какво предвиждате да се случи на 4-ти април? 
-На първо място, каквото и да се случи, новите народни избраници трябва да бъдат хора, които са доказали своите лични и професионални качества, които са работили върху проекти в полза на обществото и повишаване стандарта на живот на хората. Такива, които не са безучастни към обществените каузи. 
Това са поредните избори, в които всеки български гражданин може да гласува преференциално. Хората ще имат възможност да дадат гласа си за личност, а не само за партия, без значение на кое място в листа е техният избраник.Затова вотът е непредвидим. Област Хасково със сигурност ще получи своите депутати. Но община Димитровград има реалната възможност да я представляват в новия парламент двама народни представители. Тук обаче е важно да подчертаем, че те трябва да бъдат силни и мотивирани личности, способни да отстояват нашите интереси. 

-А очаквате ли преференциалният вот да поднесе отново изненади? 
-При гласуването с преференции това винаги е възможно. Вторият избран депутат от листата на която да е партия или коалиция, може да бъде всеки от поставените на по-задни позиции. Ако повече от 4000 човека, например, дадат гласа си за своя фаворит, който е на неизбираемо място в листата, то те могат да го изпратят в парламента без значение кой е поставен на по-предните позиции. Тоест, ако Вие искате дадена личност да отстоява Вашите интереси в новото народно събрание, гласувайте преференциално за него. Поканете своите близки и приятели да го направят. И така личността, на която вярвате, има реална възможност да представлява Вашите интереси на национално ниво. Дори тези на по-задни позиции, могат да станат първи. Истината е да изберете правилният номер в бюлетината и да заложите на истинският човек, които не се бои да опонира, за да отстоява каузите си. 

-Вашият колега Стефан Димитров също е кандидат за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ – СДС. Вярвате ли, че той ще бъде сред новите избраници на народа в 45-то Народно събрание на Република България? 
-Не мога да предвидя вота, но зная, че в новия парламент има нужда от хора като Стефан Димитров. Аз работя с него повече от 20 години не само в областта на политиката. Отлично познавам неговите личностни и професионални качества. Освен образованието, той има натрупан дългогодишен опит като кмет на Община Димитровград, председател на Общински съвет – Димитровград, като управленец въобще. Стефан Димитров е човек, който се опитва да подпомага предприемачеството в региона със своите познания и опит. Той се раздава за хората. 
Затова вярвам, че е правилният човек, който наистина може да помогне не само на нас, димитровградчани, не само на хората от област Хасково, но и да се бори за интересите на всички български граждани. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?