DGNEWS.EU

Садят дръвчета за новородени в Димитровград за 11-та година

Садят дръвчета за новородени в Димитровград за 11-та година
Mar 26
18:20 2021

Желаещите да се включат в екологичната инициатива „Алея на новия живот”, организирана от Община Димитровград, за засаждане на дръвчета от родители на новородени деца в периода 21.02.2020г. – 28.02.2021г. могат да заявят това, чрез подаване на заявление в стая №12 от 29 март до 12 април 2021 г. в Общинския център за административни услуги на Община Димитровград, съобщиха от там. Формуляр на заявление за участие може да бъде изтеглено и от сайта на Община Димитровград.

Поради наложените мерки и ограничения за събиране на много хора на едно място и тази година няма да има общо засаждане на дръвчета в парк "Марица". Ще остане възможността родителите сами да изберат мястото за засаждане на декоративно дръвче на своето дете. То може да бъде засадено на подходящо място – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност родителите да полагат грижи за него. 

Проекта на залесяване „Алея на новия живот” се провежда вече единадесет години ежегодно на Цветница. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби, като по този начин продължат традицията по създаването на един по-зелен и чист град.

Получаването на дръвчетата ще бъде организирано от 19.04.2021г. (понеделник) до 23.04.2021г. (петък) от 08.00 до 16.00 часа в разсадника на фирма „Нео Титан”, Димитровград (парк „Марица”), уточняват от общината.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?