DGNEWS.EU

Онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас в Хасковско

Онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас в Хасковско
Mar 10
19:06 2021

На онлайн обучение от 12 до 26 март преминават учениците от 5 до 12 клас в област Хасково реши днес Областния оперативен щаб. Причината е бързото нарастване на случаите на коронавирус в областта. Към момента заболеваемостта е близо 330 на 100 000 души население. Съобщено бе, че към този момент с Covid 19 в областта са заразени 37 учители и 7 души от непедагогическия персонал, а към момента под карантина са 105 ученици.

Прекратяват се плановият прием в болниците и всички групови извънкласни занимания и дейности, организирани от училищата и образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Продължават работа детските градини.

В заведенията трябва да се спазва задължително дистанция от 1,5 метра между облегалките на столовете на съседни маси, а достъпът на непълнолетни се забранява без възрастен придружител. Към момента не се намалява работното време на заведенията в Хасковска област.

Засега няма да се увеличава капацитетът от легла в COVID отделенията в хасковската болница. Всеки ден се приемат нови между 10 и 20 болни, но и толкова се изписват, коментира директорът на МБАЛ д-р Георги Гелов. Според неговите наблюдения в момента с британския щам броят на пациентите расте бързо, но смъртността не се увеличава със същите темпове.

Всички събития, свързани със събиране на хора на едно място, да се провеждат на открито и със спазване на 1,5 м дистанция между хората. Преустановяват се посещенията на малолетни и непълнолетни без да са придружени от техен родител, съответно настойник/попечител в ресторанти и търговски центрове.

От утре в региона започва и ваксинацията на записаните в електронната система.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?