DGNEWS.EU

Димитровград чества тържествено Трети март

Димитровград чества тържествено Трети март
Mar 03
12:30 2021

Десетки димитровградчани се включиха в официалното честване по повод 143 години от Освобождението на България от османско иго. За Националния празник, централният площад „България” се изпълни с много млади хора и деца, развяващи български знамена. 

Честването на 3 март започна с военен ритуал по приемане на почетния строй и тържествено издигане на националното знаме под звуците на националния ни химн, изпълнен от димитровградския духов оркестър.

В празничното си слово кметът на общината Иво Димов припомни постигната историческата победа на България на 3 март 1878 г., която е олицетворение на възхода на българския народ и на нова, свободна България. „Днес отдаваме заслужена почит и се прекланяме  пред подвига на хилядите чужди войни, пред българските опълченци и всички, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на Свободата!“, заяви Димов.

Приветствия на площада поднесоха още народните представители Евгения Ангелова и Виолета Желева, зам.-областният управител Митко Петров и председателят на ОбС-Димитровград Гергана Кръстева.

След официалните речи, с шествие по централния булевард „България“ военни, граждани и гости се придвижиха до паметна плоча на Освободителите, където бяха тържествено положени венци и цветя.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?