DGNEWS.EU

Отличиха най-добрите спортисти за 2020 г. в Димитровград

Отличиха най-добрите спортисти за 2020 г. в Димитровград
Jan 28
19:00 2021

Община Димитровград награди за поредна година личности допринесли за развитието на спорта. Специалните награди за приноса на спортисти, треньори и отбор, свързани с развитието и издигане на престижа на общината за 2020 година бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидимични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.

Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла  на страната. Благодарение на спортната дейност  на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношестката школа във волейбола в града.

„Отбор на годината” е мъжкият отбор по футбол на ФК „Димитровград-1947“. През изтеклата година отбора има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК„Димитровград-1947“ бележът забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отбора вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с признателност и благодарност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.

В категорията „Треньор на годината“ е избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето мястоq са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев,СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категорийте си.

При „Спортист на годината“ във възрастта над 18 г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати. „Спортист на годината” за 2020г. е европейският вицешампион за кадети Георги Иванов, които в момента е на подготовка в Белмикен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината`2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на  Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмикен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

11 деца от 6 спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“  – направление „детско-юношески спорт”:

І място – Диана Сарафова  – СК „Младост“; скокове на батут

ІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ; борба

ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“; барба

ІV място – Александър Вакрилов – СК „Младост“; скокове на батут

V място – Теодора Тодорова – СК „Бугари; джудо и джу джицу

VІ място –Виктор Янков – СК „Младост; скокове на батут

VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“; шинкиокушин

VІІІ място – Рая Колева – СК „Булгари”; джудо и джу джицу

ІХ място – Адриан Тракелов – СК „Фаворит“; кикбокс

Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?