DGNEWS.EU

Масово тестват за COVID 19 учители в област Хасково от понеделник

Масово тестват за COVID 19 учители в област Хасково от понеделник
Jan 22
15:30 2021

От 25 януари до 3 февруари ще се проведе масовото тестване за коронавирус с антигенни тестове на педагогически и непедагогически персонал в училищата от област Хасково. Това съобщиха от РЗИ-Хасково пред Областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова.

За цялата област са предназначени 3199 теста. От тях 2 362 са за учители, а 837 за помощен персонал. Те ще бъдат извършвани във всички 77 училища, като до края на деня ще бъдат раздадени и последните тестове по училищата. Изследването е доброволно и ще се осъществява от медицинския персонал, работещ към училищата. Заедно с получаването на тестовете през тази седмица медицинските лица са преминали и обучение за провеждане на масовото тестване.

От РЗИ-Хасково уточниха, че в училищата, в които не е налично медицинско лице, организацията по провеждане на тестовете се осъществява от общините. Тестването е доброволно и цели да се намали възможността за предаване на инфекцията от COVID-19 в училищна среда, както и да допринесе за направата на моментна снимка на реалното разпространение на вируса SARS-CoV-2 сред населението, информират от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?