DGNEWS.EU

С индустрията на видео игрите у нас и по света, запознаха вазовци

С индустрията на видео игрите у нас и по света, запознаха вазовци
Jan 14
10:34 2021

Ученици от ПМГ "Иван Вазов" се включиха в инициативата “Кариера в гейм (видео игри) индустрията” вчера. Гимназистите участваха в онлайн лекция за разработването на видео и мобилни игри - една от най-бързо развиващите се индустрии в света и в България. Тя бе проведена от Антоний Христов, Милин Джалалиев, Мартин Халачев и Младен Борисов от „Арк Академия”.

През първата част от лекцията лекторите разказаха историята на видео игрите и развитието им през годините – от първата, наподобяваща днешния шах, играна от египетската кралица Нефертити, до Playstation 4 – една от най-популярните конзоли в света.

Лекторите споделиха мнението си за нужда от специалисти в бранша и необходимост младите хора да развиват въображение и технически способности. Те изразиха надежда за формиране на добри екипи от личности с творчески потенциал. Участниците научиха повече за потенциала на гейм индустрията в България, както и за някои от известните международни гейм студиа с офиси у нас. Лекцията завърши с онлайн игра и класиралите се ученици на първите места спечелиха безплатно участие в курса „Как се става game developer?“, съобщиха от училището.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?