DGNEWS.EU

Общинският съвет в Димитровград подготвя онлайн заседания от декември

Общинският съвет в Димитровград подготвя онлайн заседания от декември
Nov 12
15:44 2020

Общинският съвет в Димитровград се подготвя да провежда онлайн заседания от декември заради пандемията от COVID-19, съобщи вчера председателят на местния парламент Гергана Кръстева.

"Предстоят и промени в правилника за работата и дейността на ОбС, за да бъдат решенията ни легитимни. Вече е подготвен проект на допълненията и измененията от сформирана работна група, който е качен на сайта на общината. Промените ще бъдат подложени на гласуване на ноемврийското заседание, за да се легитимни", сподели Кръстева.

Предложението е заседанията ще се провеждат на онлайн платформата за видеоконферентна връзка ZOOM, която позволява безплатно ползване. Тя ще осигури пряко и непосредствено от разстояние участие на общинските съветници в заседанието, както и възможност да заснемане и съхраняване на запис. Платформата ще може да се ползва едновременно от 50 потребителя, което е достатъчно предвид броя на 33-ата съветници.

Кръстева съобщи, че с безплатната платформа ще се спестят между 10 000 и 15 000 лв. от общинския бюджет. Заседанията ще се излъчват онлайн или по канал в YouTube, или във фейсбук.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?