DGNEWS.EU

Зов за помощ: Да помогнем на малкия Георги за пълноценен живот

Зов за помощ: Да помогнем на малкия Георги за пълноценен живот
Nov 11
16:40 2020

Малкият Георги от Хасково е вече на годинка и 9 месеца, но все още не може да лази, не може да се изправя и да ходи, не може да казва думички и да сочи с пръстче – все неща, присъщи за децата на неговата възраст. Неговите родители Елена и Михаил Цоневи се обръщат с призив да помогнем на рожбата им за  пълноценен живот.За цялостнолечение на момченцето са необходими около 50 000 евро – сума, непосилна за семейството.

Георги е дългоочаквано дете, което с раждането си ни направи безкрайно щастливи. Но щастието ни беше много кратко, защото в първите часове от живота си, Георги получи гърчове, които след няколкомесечно лечение и кратко затишие, зачестиха. Брояхме дните прекарани у дома, тъй като тези в болницата бяха повече… Молим ви за шанс за нашето момче да може да тича и да играе с другите деца, да чуем заветното „мамо” и „тате”, да има пълноценно детство и нормален живот, обръщат се за помощ към хората Елена и Михаил.

Гърчовете са съпроводени със сънни апнеи и спиране на дишането, което налага бебето да бъде в кувьоз 20 дни, да се храни със сонда и да диша с кислороден апарат. След няколкомесечно лечение с Фенобарбитал и кратко затишие, пристъпите отново зачестяват, достигайки до 60-70 на ден.Паралелно с това, умственото и двигателното развитие на Гого изостава.

В продължение на година, малкото човече е водено в различни рехабилитационни центрове, а когато си е вкъщи – продължава ежедневната работа с частен рахбилитатор. След множество изследвания, включително и генетични в САЩ, до момента няма точна диагноза, която да обяснява състоянието на детето. Направен му е и Ядрено-магнитен резонанс и поставена диагнозата – Детска церебрална парализа.

В търсене на помощ, родителите се озовават в Турция. След преглед при невролог, ги насочват към извършване на пълни генетични изследвания, за които сумата възлиза на над 7000 евро.

Специалистите са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие. В истанбулския рехабилитационен център „Рибем”, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Един двуседмичен курс обаче не е достатъчен. Ще са нужни поне година рехабилитация и множество контролни прегледи, за да се постигнат добри резултати.

Всички тези терапии и процедури са непосилни за родителите. Към момента са събрани малко над 8500 евро, от необходимите 50 000. Преди дни семейството плати от средствата в „Хелпкарма“ за рехабилитация 6240 евро, за 4 курса напред, както и 1300 евро за престой. На 15 ноември тримата заминават за Истанбул и поради сложната обстановка с коронавируса, бащата ще се върне, а майката, ще остане по-дълго.

Следващата година ще бъде решаваща. От специалисти знаем, че най-добри резултати в развитието се постигат до 3-годишна възраст на дечицата. Благодарим Ви от сърце, че дарявате частица от себе си, за да може нашият малък Гого да има по-добър живот. Благодарим Ви, че сте с нас и ни подкрепяте и Ви молим да продължите подкрепата! Без Вас няма да се справим с това трудно изпитание!, споделя Елена.

Ако желаете да помогнете на Гого, дарете средства на следната банкова сметка:

IBAN BG54FINV91501317483321

BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА

ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ

PAY PAL: CONEVA_ELENA@ABV.BG

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?