DGNEWS.EU

Пътна полиция с масови проверки в региона от 1 ноември

Пътна полиция с масови проверки в региона от 1 ноември
Oct 30
10:14 2020

Пътна полиция започва масови контролни проверки в региона от 1 ноември в рамките на акция "Зима". При нея се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място КАТ ще следи за състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците. Ще се проверяват още изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и пр.

С цел превенция над поведението на водачи и пешеходци при зимни условия, в рамките на акцията ще се проведат три кампании. От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията "Безопасно пътно превозно средство през зимата" с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга. Вторият етап "Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя" е от 11 до 20 ноември, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях. Последният етап "Безопасно шофиране през зимата" ще се проведе в периода 21 - 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В рамките на кампанията ще бъде обявен 15 ноември – Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

В изминалия зимен период са станали 290 тежки катастрофи с трима загинали и 102 ранени. Най-честите произшествия са сблъсък между автомобили, удар в паркирани коли, блъскане на пешеходец, удар в мантинела.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?