DGNEWS.EU

Няма да затварят пазарите в Димитровград заради коронавируса, засега

Няма да затварят пазарите в Димитровград заради коронавируса, засега
Oct 27
13:35 2020

Пазарите в Димитровград няма да се затварят въпреки увеличените през последната седмица случаи на коронавирусна инфекция в общината. Това увери днес кметът Иво Димов, който вчера е провел заседание с общинския кризисен щаб.

Той призова за стриктно спазване на противоепидемичните мерки от търговците и посетителите на Неделния пазар и на автомобилното тържище, като носене на маски и ползване на дезифектанти. По пазарите вече ще има усилено полицейско присъствие и проверки, а нарушителите ще се санкционират, информира още Димов.

„Доволен съм, че тази седмица 90 на сто от търговците и продавачите на пазара спазваха мерките. Ако всички бъдем отговорни се надявам да не предприемаме ново затваряне на пазарите, както бе през март и април т.г.”, коментира той.

Кметът на Димитровград определи последното решение на областния щаб за разстояние между масите и сергиите на пазара от 1,5 метра, като пълен абсурд. Това решение е взето без реална представа за пазарите в общината, допълни той.

Градоначалникът заяви, че от общината ще изскват и редовна информация от училищата и за процента отсъстващи деца от училище.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?