DGNEWS.EU

НАП: До 2 ноември се подават декларациите за данъци за третото тримесечие на 2020 г.

НАП: До 2 ноември се подават декларациите за данъци за третото тримесечие на 2020 г.
Oct 20
13:22 2020

До 2 ноември могат да се подават декларации за дължими данъци за третото тримесечие на 2020 г. Това напомнят на предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица извън тези по трудов договор, и са задължени по закон да удържат данък.

Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и тази по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО се подават в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е придобит доходът, в случая по изключение до 2 ноември. Авансовият данък за доходите от наем, от друга стопанска дейност и за паричните доходи от други източници, удържан върху доходи, изплатени през третото тримесечие на 2020 г., също се декларира и плаща в срок до 2 ноември 2020 г. 

Декларация за дължими данъци се подава в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически и юридически лица (например върху възнаграждения за технически услуги, доходи от лихви, авторски и лицензионни възнаграждения и други), както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, разпределени на местни и чуждестранни физически лица, на чуждестранни юридически лица (в случаите, когато данъкът е дължим) и на местни юридически лица, които не са търговци, включително общини.

Информация за попълване декларациите и внасяне на суми към бюджета, може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg  или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по тарифа на съответния оператор/. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?