DGNEWS.EU

Мерките срещу коронавируса коментираха с шефовете на вериги магазини

Мерките срещу коронавируса коментираха с шефовете на вериги магазини
Oct 19
16:42 2020

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова коментира с управителите на големите вериги магазини в хасковска област как се спазват противоепидемичните мерките срещу коронавирус. Срещата бе инициирана от нея във връзка с увеличения брой на заразените с COVID 19 през последните седмици. На разговорите присъстваха директорът на ОД на МВР-Хасково ст. ком. Ангел Цанков, директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, директорът на ОДБХ-Хасково д-р Георги Илиев и управители на вериги магазини в Хасково, Харманли и Димитровград.

„Инициирах тази среща, защото смятам, че е важно между бизнеса и институциите да има диалог. Факт е, че в началото на пандемията мерките се спазваха много повече и е факт, че с времето те започнаха да се неглижират. Искам да чуя вашето мнение, препоръки и проблеми за по-ефективното им прилагане“ заяви д-р Здравкова.

Представителите на магазините заявиха, че персоналът не излиза заедно на почивки и не се събира в едно помещение. В магазините се спазват мерките за отстояние, дезинфекция и носене на маски, но част от клиентите при влизане в помещението, не се съобразяват и свалят своите маска. Директорът на ОД МВР-Хасково заяви, че полицията разполага с екипи, на които може да се сигнализира при наличие на нарушения.

От няколко дни в хасковска област усилено  се проверяват магазини, заведения, банки, обществен транспорт и други публични места.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?