DGNEWS.EU

Рали затваря пътен възел в Хасково този уикенд

Рали затваря пътен възел в Хасково този уикенд
Снимка: архив
Oct 13
13:51 2020

Хасково е домакин на четвъртия кръг от Българския шампионат на затворен маршрут. Ралито  ще се проведе на 17 и 18 октомври, на пътен възел „Орфей“. Четири старта ще има на писта Хасково този уикенд. До момента са заявили участие 42 автомобила. Квалификациите за състезанието започват в събота в 12 часа и ще продължат до 18 часа. Ралито в неделя стартира в 10 часа.

Пистата е обезопасена с 320 заграждения и допълнително подсигуряване на някои участъци с гуми. Общо 70 охранители ще се грижат за реда и безопасността на зрителите. Цялото трасе от 3 120 метра е обхванато от камери, за да бъде проследена авто-надпреварата в реално време. Шампионатът се организира от Автомобилната федерация на България със съдействието на хасковската община.

Писта Хасково - затворен маршрут се провежда за 11 път. Тази година хасковската публика ще може да аплодира местните рали-състезатели Илия Вачев със Ситроен Саксо1600 и Иван Анастасов с Рено Меган 2000. Любопитен факт е, че най-възрастният пилот на Писта Хасково- Затворен маршрут ще бъде 73-годишния Стоян Апостолов от Бургас, съобщават от хасковска община

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?