DGNEWS.EU

Допълнителни 1,9 млн. лв. за спортните клубове, отпуска ММС

Допълнителни 1,9 млн. лв. за спортните клубове, отпуска ММС
Oct 08
10:49 2020

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни 1,9 млн. лв. за спортните клубове в България. Така с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през настоящата година. Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове, съобщиха от спортното министрество.

Средствата се отпускат по “Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година”. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година. Те бяха финансирани съгласно Методиката за разпределение на финансовите средства на ММС за подпомагане дейността на спортните клубове през 2020 г.

Допълнителното финансово подпомагане на клубовете е заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени, във връзка с епидемията от коронавирус. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?