DGNEWS.EU

Наша ученичка на финала в национален конкурс за философска мисъл

Наша ученичка на финала в национален конкурс за философска мисъл
Mar 17
15:24 2020

Магдалина Петкова, ученичка от 6 клас в ОУ „Пенчо Славейков“, е сред избраните 15 участници за финалния кръг на седмия Национален конкурс "Малкият принц" за втора поредна година. В своята възрастова група , Маги се е състезавала с още 79 участници от цялата страна, писали по изключително трудната тема " Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници."

На 12 април 2020 г. е предвидено  Маги да се състезава с останалите 14 класирани ученици за втория етап. Те ще пишат съчинение до две ръкописни страници за времето до два астрономически часа. Темата е едно от следните мисли на Малкия принц, която ще бъде изтеглена в деня на заключителния етап: „Властта трябва преди всичко да се крепи на разума.”, „Човек е самотен и сред хората - отговори змията.”, „Какво значи" да опитомиш”?, „Бодлите не служат за нищо, цветята показват с тях само лошотията си!”, „Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец...”.

Припомняме , че миналата година Магдалина зае второ място в крайното класиране на този уникален  конкурс , осигуряващ  възможност за творческа  изява на нестандартната детска философска мисъл, провокирана от вечната мъдрост по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери „Малкият принц''

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?