DGNEWS.EU

Каравеловци стимулират четенето, участват в национална инициатива

Каравеловци стимулират четенето, участват в национална инициатива
Mar 05
11:37 2020

Съвместна инициатива за стимулиране на четенето стартираха от днес учениците от ІІа клас от СУ „Любен Каравелов” с класен ръководител Петрула Дончева и Народно читалище „Хр. Ботев – 1902” в Димитровград. Второкласниците ще участват в он лайн националната инициатива „Бисерче вълшебно”, прочитайки книжки от категориите "Нещотърсачи" и „Изследователи”.

Днес децата получиха читателски картони и своите нови книжки от представителите на читалището Таня Ганева и Соня Денева. Те ще трябва да ги проечат до началото на април, когато приключва онлайн гласуването и класацията за наградите. Класът ще се регистрира в интернет сайта на инициативата, а детско жури ще оценява он лайн постиженията на учениците и избраните книги. Всеки гласувал участник ще получи на мейла на родител/настойник/учител грамота за почетно жури и се включва автоматично в томболата ни за награди.

„Книжките са много интересни и стимулират не само четенето, но и въображението и творчеството сред децата. Някои от изданията са изключително интересни за тях, тъй като по време на четенето им позволяват да влязат в ролята на археолози, морски изследователи и дори на създатели на къщички за домашни любимци”, сподели учителят Петрула Дончева.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?