DGNEWS.EU

За „Приложен програмист” и „Оператор информационно осигуряване” ще учат в Димитровград

За „Приложен програмист” и „Оператор информационно осигуряване”  ще учат в Димитровград
Feb 13
14:07 2020

В 5 училища се разкриват нови паралелки за нужни на бизнеса професии. В СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград се разкрива паралелка „Оператор информационно осигуряване”, в ПМГ „Иван Вазов“ по „Приложен програмист” с подкрепящо писмо от КРИБ. 

„Приложен програмист” ще изучава и в Професионалната гимназия „Асен Златаров“ в Димитровград. В нея ще има и дуални паралелки по електрообзавеждане на производството и за ресторантьор, които отново са разкрити по настояване на бизнеса.

За пръв път в община Хасково се разкрива дуална паралелка, съобщи при представянето на Държавния план-прием за учебната 2020 – 2021 г.

В ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в областния град вече ще има  паралелка „Електротехник”, която се разкрива след настояване от ЕВН. При дуалната система обучението се осъществява паралелно на две места – в професионалното училище и в предприятие.

Планираните паралелки в Хасковска област сега са 80 при реализирани за миналата учебна година 77. Предстои план-приемът да бъде защитен в МОН, където могат да настъпят корекции.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?