DGNEWS.EU

РИО в Хасково решава за сливането на гимназии след среща с колективите

РИО в Хасково решава за сливането на гимназии след среща с колективите
May 23
16:49 2014
Идеята за сливане на двете професионални гимназии в Димитровград - "Проф. д-р Ас. Златаров" и "Кап. Петко Войвода" в Димитровград ще се обсъжда на среща с колективите на двете учебни заведения. Това съобщи за dgnews началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Мариела Златева. Тя призна, че инспектората обмисля подобна възможност заради намалелия брой ученици в едното от училищата. "Не е редно да закриваме гимназии, а по-добре да ги обединим в една. Държавата не може да си позволи да издържа огромен сграден фонд в училища, които агонизират.", коментира Златева.

Шефката на инспектората бе категорична, че намерението за сливане няма да се отрази на вече утвърдения план прием за предстоящата учебна година. Засега не се предвиждат и съкращения на учители, бе категорична Златева. До момента в двете гимназии са извършени 3 проверки за тяхното състояние. Резултатите са показали спад на учениците и това е причината да се обмисля евентуално сливане.
Златева не посочи конкретна дата за среща с учителските колективи, но бе категорична че едва след разговорите ще се изготвя предложението от РИО-Хасково до министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?