DGNEWS.EU

Работници в "Язаки" се сбиха, осъдиха трима за хулиганство

Работници в "Язаки" се сбиха, осъдиха трима за хулиганство
Aug 14
15:25 2019

Трима мъже са осъдени за хулиганство заради сбиване в димитровградския завод „Язаки" между работници. Районният съд в Димитровград наложи глоби от 200 и 100 лв. на замесените в побоя. Инцидентът станал на 5 август. Агресията избухнала след като работник обидил и заплашил една от работничките в предприятието. Жената се оплакала на приятеля си И.М.И., който също работел там. Той намерил мъжа и му отправил закани за саморазправа. След това по телефона се обадил и разказал за случилото се на баща си и чичо си, които веднага потеглили с кола към предприятието.

След края на работния ден, отправилият обиди към жената бил причакан от приятеля й и двата му роднини. Тримата започнали да го заплашват и обиждат на висок тон пред погледите на останалите работници, които напускали в този момент завода. Причаканият се уплашил и избягал обратно в охраняемата част на предприятието. Чичото, който също работел там го последвал, чекирайки се със служебната си карта на портала. Настигнал го и му нанесъл няколко удара с ръка в областта на главата и корема.

Сбиването било прекратено след намесата на охранител на завода. На местопроизшествието били извикани полицаи от Димитровград, които предприели действия за изясняване на случая. След снемане на писмени обяснения от участниците в скандала и свидетели на случилото се, както и след преглед на видеозаписи от наличните в предприятието камери, тримата нарушители били отведени в полицията, където им били съставени актове за констатиране на дребно хулиганство, става ясно от решението на съда. 

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?