DGNEWS.EU

Деца с увреждания творят за 15-годишнината на дневния център

Деца с увреждания творят за 15-годишнината на дневния център
Творчеството е важна част от обучението на децата от центъра. За Коледя зецата изработваха подаръчни кутии и сувенири от хартия
Aug 14
13:10 2019

Възпитаници на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград ще изработват подаръци от глина за 15-годишнината от създаването на центъра. Глинено ателие ще бъде открито на 21 август в лятна читалния на библиотеката в 10 часа. Изработени ще бъдат сувенири за приятелите на ДЦДУ, като спомен от 15-годишнина, която се навършва на 2 септември. С помощта на грънчари, децата ще изработят и малки глинени съдове, в които на по-късен етап сами ще засадят цвете в знак на обич и признателност към своите майки, съобщават организаторите.

Целта на събитието е да бъдат извадени наяве нови умения на децата, постигнати с упорита работа през годините. Във всяко индивидуално създадено късче децата ще вложат частица от своята енергия, която се надяваме да се почувства от всеки наш гост и приятел, получил уникалния сувенир.

По този повод 15-годишнината са подготвени поредица от събития и разнообразна празнична програма. Желанието на екипа на центъра е да осигури на децата съвсем нови преживявания и усещания, да даде възможност да покажат придобитите си умения в центъра и да зарадва децата и техните семейства.

„За 15 години изградихме приветлива и защитена среда за децата с увреждания, силен екип от отдадени и сърдечни професионалисти и създадохме много приятелства. Най-големият ни успех обаче са щастливите усмивки на нашите деца и техните родители.Този повод ще превърнем отново в празник за духа и сетивата!”, споделят от центъра.

В събитията ще се включат Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, който през настоящата година навърши 10 години от своето създаване, както и останалите социални услуги на община Димитровград. Всеки жител и гост на града, който търси нови и позитивни преживявания и има желание да се включи в нашата празнична програма е добре дошъл, приканиха от центъра.

П Р О Г Р А М А

21.08.2019г. (сряда) , 10.00 часа

Глинено ателие – Градска библиотека

Изработване на сувенири, във връзка с 15-годишнината от създаването на ДЦДУ.

23.08.2019г. (петък), 10.00 часа

Спортен празник – Комплекс за социални услуги

С участието на всички социални услуги на община Димитровград.

28.08.2019г. (сряда), 10.00 часа

Ателие „Рамка за спомени”– Градска библиотека

Изработване на рамка за снимки от любим момент в ДЦДУ.  

30.08.2019г. (петък), 10.00 часа

На пикник при конете – Конна база „Апачи”

С участието на ДЦПЛУ

03.09.2019г. (вторник), 10.00 часа

Градинско парти  „Да засадим цвете за мама” – парк „Кръгчето”

05.09.2019г. (четвъртък), 10.00 часа

Честит Рожден ден, ДЦДУ и ДЦПЛУ! – ресторант „Москва”

Празнично парти за отбелязване на годишнините на Дневен център за деца с увреждания – 15г. и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – 10г.

10.09.2019г. (вторник), 10.00 часа

„Докосни се до тракийското наследство” – Екскурзия до гр.Мезек

С участието на ДЦПЛУ.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?