DGNEWS.EU

АПИ възстанови открадната мрежа по магистрала „Марица”

АПИ възстанови открадната мрежа по магистрала „Марица”
Снимка: АПИ
Aug 07
13:47 2019

Незабавно е била възстановена открадната около 80 м предпазна оградна мрежа от АМ „Марица“ между 27-ми и 28-ми километър, в землището на димитровградското с. Крум, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Кражбата на обезопасителната мрежа бе извършена завчера и улесни достъпът на животни до трасето на автомагистралата, с което бе застрашена безопасността на движение. Стойността на открадната мрежа е приблизително 2 700 лв.

От началото на годината това е поредната кражба на обезопасителни системи. В средата на януари в участъка Димитровград - Харманли бяха откраднати 36 м предпазни парапети и 16 м мантинели от три надлеза над АМ „Марица“- от надлез при пресичането с общинския път Узунджово - Воден - Димитровград и от два надлеза над селскостопански пътища.

Откраднатите и възставени обезапасителни системи - оградна мрежа, мантинели и парапети, на АМ „Марица“ на територията на област Хасково през 2019 г. са за около 20 000 лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ напомня, че премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани застрашава безопасността на движението на всички шофьори и граждани, пътуващи по републиканските пътища.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?