DGNEWS.EU

Творчеството на Пеньо Пенев одухотворява площад „Поезия” за празника на Димитровград

Творчеството на Пеньо Пенев одухотворява площад „Поезия” за празника на Димитровград
Aug 07
13:00 2019

Тематична за празника на Димитровград изложба - „Когато се наливаха основите” е подредена на площад „Поезия”. Експозицията съдържа любимите и най-популярни стихотворения на Пеньо Пенев - поетът, възпял строителната романтика на началото на един град, претендиращ да сбъдва мечти и ентусиазма на времето. Димитровградчани ще могат за гледат, четат и споделят в продължение на година изложбата, спомняйки си за началото, вглъбявайки ни в настоящето и замисляйки ни за бъдещето. Новата експозиция ще остане до 90-годишнината от рождението на поета, която ще отбележим на 7 май 2020 г.

Всяко време има своя смисъл, своя логика и емоционална памет, която пътувайки през времето, създава историята на мястото. А историята на Димитровград е истинска и въздействаща, защото е история на съзиданието и колективната мощ на духа и добрата воля. Лесното и трудното, радостното и тъжното, вярното и грешното, любовта и омразата винаги са вървели паралелно, транслирайки пътя на живота, а истинските, големите поети намират във всичко това неговия смисъл и основание. Димитровград продължава да живее във и чрез поезията на Пеньо Пенев: „Добро утро, хора!” „Добро утро, град!”.

Почти година димитровградчани споделяха публичното пространство  на площад „Поезия”, с миловидните образи на детската красота, които оформиха ново експозиционно пространство и създадоха поредната галерия на открито в Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?