DGNEWS.EU

12 села в Димитровградско ще избират кмет наесен

12 села в Димитровградско ще избират кмет наесен
Aug 05
16:35 2019

Само 12 села от общо 26 малки населени места в община Димитровград ще избират пряко кмет на местните избори на 27 октомври. Над определения праг с население 350 и повече души са град Меричлери и селата Брод, Горски извор, Добрич, Злато поле, Каснаково, Крепост, Радиево, Скобелево, Странско, Черногорово и Ябълково.

На местния вот няма да избират пряко кмет жителите на село Крум, тъй като населението му е под прага. Към 16 юли справка в регистрите на ГРАО сочи, че по постоянен адрес в селото са регистрирани 344 души, или 6 човека по малко от нужното за преки избори.

Град Меричлери е най-многолюден с регистрирани постоянно 1728 жители, следван от с. Крепост с 1520 и с. Ябълково с 1225 души.

На четвърто място по население е с.Горски извор с постоянно регистрирани 1099 души. С население над 950 са селата Радиево, Добрич и Черногорово.

Най-малобройно е населението в с. Светлина - 36 души и с. Великан, където по постоянен адрес са регистрирани 43 души, сочи националния регистър на населението.

Днес номинации за кметове и общински съветници във връзка с предстоящите избори ще излъчи партия ГЕРБ в Димитровград. Събранието е насрочено за 18 ч. в театъра. Последната дума за кандидатите наесен ще има Изпълнителната комисия на партията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?