DGNEWS.EU

Готова е програмата за празника на Димитровград

Готова е програмата за празника на Димитровград
"Фондацията" свири навръх рождения ден на града - 2 септември
Jul 31
12:27 2019

Изпълнена с концерти, изложби и спортни турнири ще програмата за празника на Димитровград. Супер групата "Фондацията" ще гостува за кулминацията навръх рождения ден на града - 2 септември. Гражданите и гостите на града ще видят последния култов проект на рок музикантите с участието на самия Кирил Маричков.

Празниците стартират от 28 август в 17:30 с откриване на изложбата "Димитър Казаков - Нерон" в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита, а на площад „Поезия" в навечерието на празника ще бъде позиционирана изложба за Пеньо Пенев под надслов "Когато се наливаха основите". Същият ден има и традиционен турнир по футбол на малки врати, а читалищата лауреати ще изнесат концерт в парк „Марица”.

Общината продължава проекта „Лятно кино” от златния фонд на българската кинематография. Незабравимият филм "Баш майсторът" с талантливия актьор Кирил Господинов ще бъде излъчен на 29 август на пл."Поезия". Малко по-рано същата вечер на централната алея Забавно-духовия оркестър ще поднесе на своите съграждани тематичен концерт с филмова музика. По-рано от 17:30 ч. Исторически музей – Димитровград ще покаже изложбата на Националния политехнически музей – „Техниката у дома през първата половина на 20 век".

Любимият на всички Пиано бар на открито е предвиден в програмата в петъчната вечер на 30 август на пл."Поезия", където емблематичните музиканти от "Камино бенд" и победителят от седмия сезон на "Като две капки вода" Стефан Илчев ще изпълняват любими на поколения хитови песни от популярната българска музика. 

Същият ден от 17:30 часа в Градска библиотека ще бъде представена книгата "Вълшебният стрелец" за футболната легенда Петър Жеков.

Два концерта на различни локации ще има в съботната вечер на 31 август. Почитателите на рока ще се забавляват в разбиващо парти на басейна с рок групите White Walkers и SakaR, а Кали ще пее за почитателите на поп-фолка на пл."България".

Любителите на спорта ще мерят сили в турнири по футбол, тенис, канадска борба и стрийтбол, а тези които обичат зрелищата и адреналина ще могат да се насладят на атрактивно мото шоу с каскади от 19 ч. на бул. „д. Благоев” . 

За най-малките жители на общината - децата, ще има голямо Детско парти с торта в неделния преди обед на 1 септември от 10.30 ч. на Централната алея по бул."България". Вечерта един от най-пъстрите и големи фолклорни ансамбли в страната - "Тракия" ще взриви публиката с китка от красиви изпълнения и впечатляваща хореография за празничната програма на града със спектакъла "Майка България".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?