DGNEWS.EU

Зеленчуковият пазар като плажна зона, търговци с идеи за подобрения

Зеленчуковият пазар като плажна зона, търговци с идеи за подобрения
Jul 26
15:44 2019

Плажни чадъри са разпънали масово търговци и земеделски производители на модернизирания Зеленчуков пазар в Димитровград. Мярката е, за да предпазва масите и изложените върху тях плодове и зеленчуци от проникващите в помещението силни слънчеви лъчи. Една част от стоката е нетрайна на слънце, затова се наложи да прибегнем до това, обясниха днес продавачи пред dgnews.eu.

Търговци и клиенти масово се оплакаха от високите температури в помещението и коментираха, че проектантите на новия пазар, явно са си нямали и представа, че ще се стигне дотук. На пазара вече са монтирани част от вентилаторите, за които вчера съобщи кметът. Част от търговците обаче не искат зад масите им да има такива, той като ефекта от тях не се усеща.

Дългогодишни производители и търговци гледаха по-разумно на ситуацията и започнаха да дават предложения, с цел подобряване на ситуацията. Според тях първо трябва да направят, отварящи се капандури на покрива, на местата, където сега е остъклено. Те трябва да са с опция да се затварят и отварят в зависимост от сезона, и да имат допълнителни „шапки”, които да на пропускат пряко лъчите или дъжд. Топлината отива нагоре и реално няма как да излезе по естествен начин, аргументираха се инициаторите.

Други по-напредничави търговци пък излязоха с предложение, да се монтират климатични системи, които да се захранват с електричество от слънчеви панели. Този голям покрив е само за това – слънчевите панели ще захранват с ток климитаците и така нужното електричество ще излиза безплатно на общината. Вярно, че ще е нужно първоначална инвестиция по закупуването на панелите и устройствата, но пък проблема ще се реши. Част от хората споделиха, че за тях е особено важно средата им на работа да се подобри, най-вече заради стоката, която се похабява.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?