DGNEWS.EU

Димитровград вече има автомобил за медицинска диагностика

Димитровград вече има автомобил за медицинска диагностика
Jul 25
18:43 2019

От днес Димитровград разполага със специализиран автомобил за отдалечена диагностика. Специализираното оборудване е доставено по проекта „Smart_Med”, финансиран по Програма за Трансгранично сътрудничество INTERREG V ‐ A Гърция-България 2014-2020. Вече започна инсталирането на апаратурата, сървърите и софтуера за нейната работа.

Оборудването е инсталирано в специално оборудван автомобил Ивеко, съоръжен с рампа за трудноподвижни пациенти, и представлява работна станция за отдалечена диагностика на пациенти. Специализираната медицинска апаратура включва: телемедицински стетоскоп, монитор за витални показатели, 12-канален PC-базиран ЕКГ апарат, ултразвукова коремна сонда с USB, отоскоп, модерен рентгенов апарат, система за видеоконферентни разговори, компютърни и сървърни конфигурации и др. 

В момента тече процедурата по избор на медицински екипи, които ще ползват специализирания автомобил за извършване на отдалечена диагностика – периодично ще бъдат посещавани населените места в системата на община Димитровград, където на място ще се извършват медицински прегледи с опция за провеждане на консултации със специалисти различни болници в страната в реално време.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?