DGNEWS.EU

Кметът пита МРРБ кога започва ремонта на пътя за Стара Загора

Кметът пита МРРБ кога започва ремонта на пътя за Стара Загора
Jul 25
15:40 2019

Кога ще стартира основния ремонт на общинския участък от републиканския път І-5 между Димитровград и Стара Загора, ще пита официално в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кмета Иво Димов. За предстоящата среща в столицата, той съобщи лично на днешното заседание на ОбС. Димов ще настоява изпълнението на проекта да започна още наесен, тъй като димитровградския участък е един от най-лошите в момента, за който обаче се изисква винетка.

Припомняме, че след множество настоявания от страна на местната власт участъкът от пътя, попадащ в територия на община Димитровград, бе включен в строителната програма на Агенция „Пътна инфраструктура” за тази година. През месец март, от агенцията уведомиха кмета, че проекта е на етап разглеждане на подадени оферти за изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор. Забавянето вероятно се дължи на обжалване на процедурите. Индикативната стойност на обекта възлиза на 7 098 180 лева. 

Предвиденият за ремонт участък е от село Бял извор до Димитровград, включващ и ремонт на моста над река Марица. Ремонтът е важен и за жителите на село Радиево, тъй като републиканския път се явява главен за селото.

Заради интензивния автомобилен трафик с туристи от Румъния към пункта Маказа през лятото, най-удобно е ремонтите да започнат наесен, изрази мнение кмета. Тогава се очаква да бъде изградено и кръговото кръстовище на главния път между Димитровград и Хасково, за който има избрани изпълнители.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?