DGNEWS.EU

Монтират вентилатори на модернизирания Зеленчуков пазар

Монтират вентилатори на модернизирания Зеленчуков пазар
Jul 25
13:00 2019

Пет броя вентилатори ще бъдат монтирани на модернизирания наскоро Зеленчуков пазар в Димитровград, заяви кметът Иво Димов на днешната сесия на Общинския съвет. Новината бе съобщена по повод питане на общинския съветник от БСП Димитър Петров какви мерки ще вземе общината спрямо високите температури в заграденото помещение.

Градоначалникът коментира, че няма какво много да се направи. Поставянето на климатици няма да е рентабилно. Трябват поне няколко климатика, при това специални поради характерна на помещението, за което общината ще трябва да задели 60-70 000 лв. Ще е скъп и неоправдан разход. Отделно някой ще трябва да плаща и солидните сметки за ток, коментира кметът. Затова общината ще монтира 5 вентилатора, които да раздвижват въздуха в пазара, обясни той.      

Кметът допълни, че наскоро на тържището са били поставени и щори, които да ограничат проникването на слънчеви лъчи от прозорците и покрива. Иво Димов напомни още, че преди ремонта и модернизацията търговците на зеленчуковия пазар са били на открито в дъжд и в пек.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?