DGNEWS.EU

Изложбата FISHLOVE гостува в Димитровград

Изложбата FISHLOVE гостува в Димитровград
Jul 23
15:30 2019

До края на месец септември жителите и гостите на Димитровград ще могат да разгледат изложбата FISHLOVE в художествена галерия „Петко Чурчулиев”. Като поредна лятна провокация експозицията представя серия от снимки, в които известни личности позират с морски обитатели. Изложбата може да бъде свободно разгледана до 30 септември в Зала №1. Събитието е организирано от фондация Credo Bonum със сътрудничеството на д-р Атанас Грозданов от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и помощта на WWF-България и БАКБ. Инициативата е част от световно движение, посветено на опазването на моретата и океаните от разрушителните риболовни практики.

Oколо 33% от световните запаси на риба са подложени на свръхулов, а годишната консумация нараства два пъти по-бързо от нарастването на населението на Земята, показва доклад на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (FAO). Европа потребява много повече морска храна, отколкото може да улови в своите води или да отгледа в рибни ферми. Към днешна дата Европа вече е изконсумирала запасите си от риба за годината и започва да разчита само на внос на риба и рибни продукти, за да посрещне потребителското търсене.

През 2009 г. Никълъс Рол, съсобственик на японския ресторант MOSHIMO и актрисата Грета Скаки, създават благотворителната организация FISHLOVE. Тяхната основна цел е да насочат обществено внимание към неустойчивите риболовни методи, които с бързи темпове унищожават морските екосистеми на планетата.

Впечатляващите фотографии, които предизвикаха значителен обществен интерес в кампании на множество световни организации - Marine ConservationSociety, OCEAN2012, DeepSeaCoalition, TheEnd of theLine, andBlue Marine Foundation бяха изложени за първи път в България през месец август м.г. в галерия CredoBonum в София.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?