DGNEWS.EU

КРИБ-Хасково връчва награди на социално отговорни компании

КРИБ-Хасково връчва награди на социално отговорни компании
Jul 09
09:00 2019

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ)-Хасково ще връчи за седма поредна година наградите - „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания - партньор на община” за изтеклата 2018 г. област Хасково. Официална церемония по удостояване с отличията ще се проведе на 16 юли в Областна администрация. Началото на тазгодишната церемония ще е в 12:00 ч., съобщи домакинът на събитието и председател на КРИБ-Хасково Стефан Димитров.

По време на събитието ще бъдат отличени 11 социално отговорни компании от региона – тези, които работят успешно и паралелно с това отстояват високи морални ценности в полза на обществото, като не се страхуват да поемат ангажимента да го правят и занапред. Връчени ще бъдат и 6 специални награди.

Церемонията се превърна и в своеобразен барометър за икономическото развитие на региона, тъй като на нея водещи експерти изнасят актуални данни за възможностите за развитие в област Хасково, подобряване на пазара на труда и привличането на млади хора, допълни председателят на КРИБ. В тази връзка той уточни, че тази година на събитието гост-лектори ще бъдат Светла Костадинова – изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика; Николай Вълканов - управител на "Интели Агро"; Георги Харизанов – Институт за дясна политика; Радослав Тенев – Изпълнителен директор „Индустриална зона Загоре“ АД; Марина Стефанова – Глобален договор на ООН.

Ще присъстват още представители на образователни държавни институции и др. Сред официалните гости ще бъдат още Марияна Николова – заместник министър-председател по икономическата и демографската политика; проф.Николай Вълканов – зам.-председател КРИБ; проф. Христина Янчева – ректор на Аграрен университет – Пловдив и др.

Статутът на церемонията предоставя на общините от областта възможността да отличат заслужилите компании. И поради тази причина Стефан Димитров изрази своята надежда, че тази година всички общини ще изпълнят ангажимента си към бизнеса да номинират компании с принос в областта на корпоративната социална отговорност, защото в противен случай ги лишават от признанието, което заслужават. А това е пътят, по който фирмите губят вяра в институциите. 

„Не смятам, че бизнесът трябва да стои в сянка. Напротив, всяка добра инициатива трябва да се вади на показ, за да имат стимул и други компании да последват техния пример. Затова се надявам, че тази година всичките единадесет общини от област Хасково да предоставят своите номинации”, коментира Стефан Димитров.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?